Kombucha opskrift

Brygning af Kombucha

Har du ikke allerede bestilt din Scoby her på siden, kan du gøre det her. Udover Scoby skal du bruge sort te, sukker og vand.

Det er nemt og simpelt at brygge en god Kombucha

For at brygge din første kombucha skal du bruge nedenstående ingredienser. Nedenstående passer ved brygning af 1 liter

1 lille scoby med start te

100g sukker (10%)

1 liter sort te (Afkølet og lavet af ren sort eller grøn te)

Glas til brygning til min 1 liter (Låget kan afmonteres af da det ikke skal bruges)

Fremgangsmåde

Bryg din te

1. bryg din te

Bryg en alm sort eller grøn te, eller en blanding af disse. Må ikke være tilsat smagstoffer. Tilsæt sukker imens teen er varm og rør til den er helt opløst

filtrer teen

2. teen filtreres

Teen filtreres for at sikre der ikke kommer rester af teblade med i det færdige produkt

afkøl og tilføj scoby

3. klar til fermentering

Når teen er afkølet tilsættes scoby samt start te.

Glasset dækkes til med klæde og en elastik omkring (må ikke forsegles så den er lufttæt, derfor bruges et klæde/klud som ikke fnugger eller trævler ned i teen)

 

4. placering

Nu starter selve brygningen af din Kombucha. Glasset placeret lunt, ved stuetemperatur eller en smule varmere og i mørke. Det er også vigtigt at din Kombucha får lov at stå i ro og du bør undgå at flytte for meget rundt på den fra nu af. Det er nu at din scoby begynder at fermentere den søde te.

Tilsmagning

Efter 5-7 dage smages på kombucha’en første gang. Smag til de følgende dage, men den bør være klar efter maks 10-12 dage alt efter temperaturen den har stået i. Jo varmere desto hurtigere går det. Farven bør have ændret sig fra den mørke te til en lysere farve.

Den ønskede smag er individuel. Nogen kan lide den sød andre mere syrlig. Jo længere den står jo mere sukker vil blive omdannet og derfor mere syrlig. Prøvesmag nogle gange og find ud af hvilken smag der passer dig.

Forberedelse til næste bryg

Når din kombuche er færdig er det vigtigt du gemmer din Scoby og lidt te til næste brygning. Læs mere om opbevaring af din Scoby her

Der vil i de fleste tilfælde være dannet et hvidt lag på toppen af kombucha’en. Dette er helt normalt og er blot en ny scoby der er blevet dannet. Begge scoby kan gemmes til din næste brygning, og vil blive større for hver gang du bruger den.